Dennis Jansen

In categorie: Strategie

7 tips om sneller voordeel van een training te hebben

Tijdens de training zit je in de volle zaal. Je hebt je notitieboek in de aanslag. Op het podium staat een man die heeft bereikt wat jij wil bereiken. Die de kennis heeft die jij wil hebben. Die is, waar jij zou willen zijn. Je schrijft je vingers blauw aan informatie die jij straks in jouw bedrijf gaat gebruiken…

Een paar dagen na de training slokken de dagelijkse activiteiten je tijd echter weer op. Het notitieboek ligt onder een stapel papieren. Het is te druk om de aantekeningen te verwerken, laat staan ze te implementeren….

Implementeren kost tijd

Herken je bovenstaand verhaal? Je steekt wat op van een training, maar het brengt je niet het resultaat dat het zou kúnnen brengen. De reden hiervoor is eigenlijk heel simpel. Nieuwe kennis implementeren kost namelijk tijd!

En het brein van mensen werkt gewoon het liefst op de automatische piloot, op zoek naar de weg van de minste weerstand. Dus blijven we vaak doorgaan op onze oude manier en dagen we onszelf vaak niet genoeg uit.

Een vaak prijzige training gaat dan ook voor een groot gedeelte langs je heen. En dat is zonde. In dit artikel vind je een aantal tips om sneller voordeel te hebben van een training en ervoor te zorgen dat die het meeste rendement heeft.

Hieronder vind je 7 manieren waardoor je meer rendement haalt uit een training.

1: Feiten zeggen niets zonder verbinding

Wanneer je aan een training, workshop of andere bijeenkomst deelneemt, is dat altijd om iets te leren. Oftewel: er wordt informatie gegeven die je nog niet wist, over jezelf of over je werk. Al deze informatie wordt verwerkt door je hersenen. Het is dan geen overbodige luxe om iets af te weten van hoe je hersenen werken.

Zet de aantekeningen die je maakt niet in een lange lijst, maar maak er een mindmap van. Werk met kleuren en plaatjes, dat maakt het overzichtelijk voor je hersenen. Als je geen kleuren hebt, zou je verschillende arceringen kunnen maken of verschillende kaders.

Je zult zien dat als je je aantekeningen zo maakt, je al meer van de training hebt opgeslagen. Ook zonder dat je je aantekeningen hebt nagelezen. Op deze manier maak je je aantekeningen op de manier die je hersenen het best kunnen verwerken.

2: Tijd inplannen

Net zoals je de training in je agenda inplant, zet je ook het verwerken van de informatie in je agenda. Dat is minstens zo belangrijk! Om de training het meest effectief te maken, maak je tijd vrij om wat je hebt geleerd te verwerken. Het lijkt misschien alsof dat tijd kost, maar het levert ook tijd op omdat je gerichter en effectiever met de opgedane kennis te werk gaat.

3: Activiteiten

Tijdens de training krijg je informatie, of er komt iets bij je op, waarvan je denkt: dat moet ik gaan dóen. Zet deze neer in je mindmap in een andere kleur. Of zet ervoor in hoofdletters: ACTIEPUNT:… Plan dit meteen in je agenda in. En streep het door als het je het hebt verwerkt. Als het in je agenda staat, kan het uit je hoofd.

4: Aantekeningen

Doe je aantekeningen in een map op onderwerp. Mocht je naderhand iets na willen zoeken, dan kun je het altijd vinden. Hoe vaak heb je bij jezelf niet gedacht: “Waar heb ik die aantekening ook alweer staan?” Door je aantekeningen te archiveren, voorkom je dit probleem.

5: Vaardigheden

Wanneer je een training volgt waarin je vaardigheden leert, is het belangrijk om deze zo snel mogelijk te gaan gebruiken. Plan hier de komende 30 dagen tijd voor in. Bijvoorbeeld: ik moet mijn telefonische acquisitie vaardigheden uitbreiden.

Elke dag, gedurende 30 dagen, plan ik een half uur tijd in om te gaan bellen. De eerste dag ga ik voorbereiden: wat is mijn introductiezin, wat is mijn doel, wat zijn mijn vervolgvragen. Daarna bel ik mijn eerste contact en evalueer ik elk telefoontje dat ik pleeg.

Ga niet meteen de hele dag aan de slag met je nieuwe activiteit, geef je hersenen de tijd om eraan te wennen. Na 30 dagen is deze nieuwe vaardigheid (bijna) een automatisme geworden.

6: Doelen stellen

Wanneer je naar een training gaat met een gericht doel, ben je meer gemotiveerd. Onderzoek heeft uitgewezen dat je meer informatie opneemt wanneer je gemotiveerd bent. Ook kun je op deze manier gerichtere vragen stellen als je weet dat je je doel nog niet hebt bereikt. Om te voorkomen dat je na de training thuis bent en ineens vragen bedenkt die je had kunnen stellen.

7: Zorg goed voor je brein

Wanneer je uitgerust bent, goede voeding gebruikt en geen stress ervaart zijn de hersenen in de beste conditie om informatie op te nemen. Ga op tijd naar bed en op tijd naar de trainingslocatie. Neem eten en drinken mee voor als je dat nodig hebt.

Ook de temperatuur kan ervoor zorgen dat je brein minder opneemt. Je kunt een trui meenemen voor als je het koud hebt, die je uit kunt doen als het te warm is.

Conclusie

Implementatie van geleerde vaardigheden is essentieel. Zonder implementatie en actie geen succes. Vanaf dit punt wil ik je ook uitdagen om in actie te komen.

Wat is jouw meest belangrijke actiepunt dat jij vanaf dit moment kunt gaan oppakken? Wellicht iets dat je jezelf al langer voorneemt? Schrijf dit op en werk eraan!

Vind je iets moeilijk? Laat met dit ook weten en ik zal je een reactie geven met hierin een persoonlijke tip voor je.


GRATIS: "Verkopen Zonder Te Verkopen"

Veel ondernemers en verkopers vinden verkopen vaak nog "spannend" of moeilijk, wat ten koste gaat van het aantal opdrachten en hun omzet.

Dit e-book geeft je praktische tips en methodieken om op een meer ontspannen manier te verkopen. Zonder "verkoperig" over te komen. Onmisbaar voor iedere ondernemer en verkoper.

GRATIS: "Verkopen Zonder Te Verkopen"

Ook interessant:


Laat een reactie achter


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}