Dennis Jansen

In categorie: Mindset

Motivatie voor actie! Of andersom…?

Veel mensen en ondernemers grijpen het begin van het nieuwe jaar aan om hun goede voornemens in de praktijk te brengen. Dat kan gaan over gewichtsverlies, meer vrije tijd, of een vorm van (meer) zakelijk succes.

Om vervolgens relatief snel weer terug te vallen in oude patronen. In veel gevallen hoor je dan iets als:

  • "Ik had geen motivatie"
  • "Ik was de motivatie kwijt" of:
  • "Ik kon me niet (meer) motiveren"

Waardoor verdere actie uitblijft. Of iemand überhaupt niet eens begint. Het spreekt voor zich dat dit in veel opzichten een probleem is. 

Kip en het ei

Qua mindset wil je echter iets interessants meegeven. Iets dat het verschil maakt tussen verliezen of winnen. Tussen te zwaar of slank. Tussen zakelijke mislukking of succes. Tussen spijt of trots.

En dat is, heel simpel: motivatie komt NA actie, in plaats van ERVOOR.

Dus stop met het wachten op het magische moment totdat je gemotiveerd bent om te beginnen. Tot je de motivatie voelt om te starten. Maar BEGIN gewoon. Vandaag, NU!

Je zult dan zien dat motivatie het gevolg hiervan is. Waardoor je veel gemakkelijker de volgende stap(pen) neemt.

Weerstand

Reken erop dat dit in het begin lastig, spannend, moeilijk, loodzwaar of zelfs doodeng is. Waarom? Omdat je geconfronteerd gaat worden met je eigen proces. 

Je eigen angsten, onzekerheden, belemmeringen, gedachten, het innerlijke stemmetje die twijfelt of het gaat lukken. Wat vervolgens tot uiting komt in hoe je je fysiek voelt.

Waarschijnlijk beroerd, gespannen, onzeker, twijfelend. En dat is prima.

In dat kader denk ik aan een uitspraak die ik ooit ben tegengekomen in een training over persoonlijke ontwikkeling en groei:

"If you not feel shit scared once a day, you are not investing enough"

Oftewel: weerstand is prima en een teken dat je aan het groeien en leren bent. Ondanks dat dit vaak niet prettig voelt. Dus verwelkom het. Omarm het. Daag jezelf uit. Het gaat je helpen om je doelen te bereiken.

Jouw doelen en actie

Mijn simpele vraag is daarom aan jou: welk(e) doel(en) heb jij dit jaar? En wat is de eerste stap hiervoor, die je vandaag nog kunt nemen? Welk ACTIEpunt ga jij hiervoor vandaag, morgen en de komende week in de praktijk brengen? Laat het me eens weten in het reactieveld onder dit artikel.

Jouw actie nu gaat zorgen voor motivatie na afloop. En brengt je telkens een stap dichter bij je doel.

En dit past ook precies bij mijn motto: "Als je iets doet, gebeurt er altijd iets".

Ik wens je veel actie en motivatie.

Gratis Passie Challenge

Over doelen, motivatie en actie gesproken: Volgende week doe ik mee met de Passie Challenge van Hugo Bakker, echt interessant en waardevol.

Zijn jouw doelen en plannen voor 2024 al helder? Durf je te kiezen voor wat je het liefste doet? Wat wil je nu echt? Waarvoor spring jij je bed uit?

Tijdens de Passie Challenge krijg je antwoord op de vragen:

  • Wat wil ik nu echt?
  • Waar stop ik mee?
  • Waar word ik blij van?
  • Waar stroomt het?

Hugo is echt top en staat bekend om zijn duidelijke, praktische uitleg en energieke manier van trainen en coachen. Ik doe ook mee, jij ook? 

Meld je aan via deze link:

https://hugobakker.com/passiechallenge/

Doe GRATIS mee (i.p.v. 95 euro te betalen), door de kortingscode "passie" te gebruiken.


GRATIS: "Verkopen Zonder Te Verkopen"

Veel ondernemers en verkopers vinden verkopen vaak nog "spannend" of moeilijk, wat ten koste gaat van het aantal opdrachten en hun omzet.

Dit e-book geeft je praktische tips en methodieken om op een meer ontspannen manier te verkopen. Zonder "verkoperig" over te komen. Onmisbaar voor iedere ondernemer en verkoper.

GRATIS: "Verkopen Zonder Te Verkopen"

Ook interessant:


Laat een reactie achter


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}